Fraudebeleid VWPFS CUPRA Financial services

Wij verwachten dat onze klanten integer handelen en geen fraude plegen. Helaas kunnen wij hier niet zomaar van uitgaan. Vermoeden wij dat er fraude wordt gepleegd, dan wordt er direct een grondig onderzoek gestart door de afdeling fraudebestrijding van Volkswagen Pon Financial Services B.V. of DFM N.V. Dit onderzoek loopt via onderstaand stappenplan.

Stappenplan fraudeonderzoek

  • Start onderzoek.
  • De bevindingen worden verwerkt en vastgelegd door Volkswagen Pon Financial Services B.V. in de onderzoeksadministratie van de afdeling fraudebestrijding.
  • Het vastleggen van bevindingen gebeurt volgens de bepalingen van het Protocol Incidentenwaarschuwingssysteem Financiële Instellingen van de VFN (Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland).
  • Als de betrokkenheid van iemand bij fraude of criminaliteit wordt vastgesteld, worden gegevens van die persoon opgenomen in het waarschuwingssysteem van de VFN. Dit staat ook vermeld in het privacy statement van Volkswagen Pon Financial Services B.V.
  • Andere financieringsondernemingen kunnen de gegevens in dit systeem raadplegen.
  • Doordat financieringsondernemingen elkaar waarschuwen kan worden voorkomen dat iemand opnieuw fraude pleegt bij een andere financieringsonderneming.

Voorbeelden van fraude-incidenten

Het vervalsen van bankafschriften, loonstroken, arbeidsovereenkomsten, identiteitsbewijzen, jaarcijfers en opzettelijke misleiding bij aanvragen of gedurende de looptijd van onze producten zien wij als fraude.

Kijk voor meer informatie op http://www.vfn.nl/fraudepreventie.