Cupra Financial Services
Leaseauto overnemen
Rijd door in jouw vertrouwde CUPRA
Eén van de voordelen van private leasen is dat je bij ons altijd als eerste het recht hebt op het kopen van je private leaseauto.
 
Voor veel leaserijders is het interessant om na afloop van het leasecontract de leaseauto over te nemen. Je kent immers als geen ander je CUPRA en je weet dat hiermee zorgvuldig is omgegaan en dat het onderhoud altijd op tijd is uitgevoerd. Een betrouwbare aankoop en tegen een marktconforme prijs.

 

Overnamevoorstel

Wanneer je je auto wilt overnemen dan kun je een overnamevoorstel bij ons aanvragen via ons overnameformulier. In dit voorstel zie je hoeveel je moet betalen om je private leaseauto over te nemen. Het overnamevoorstel ontvang je binnen 5 werkdagen per e-mail en dit voorstel is twee weken geldig.  

Wil je je auto aan het einde van het contract overnemen? Dit kan op zijn vroegst 6 maanden voor het einde van je contract. Je kunt je auto ook eerder overnemen dan je contract afloopt, de gewenste datum mag dan maximaal 6 maanden in de toekomst liggen. Op dat moment betaal je ook extra afkoopkosten. Deze kosten zie je in je overnamevoorstel staan. Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met onze klantenservice via het overnameformulier in.

 

Tenaamstelling, verzekeren, wegenbelasting en onderhoud.

Omdat je een private leasecontract hebt, staat de auto al op jouw naam. Je hoeft deze dus niet over te schrijven, want er vindt geen wijziging plaats in de tenaamstelling. Brandstof, boetes en het wassen van de auto betaalde je tijdens de looptijd van jouw private leasecontract al zelf en dit zal niet veranderen.

De volgende zaken moet je wel zelf regelen:

  • Met ingang van de overnamedatum moet je jouw CUPRA zelf verzekeren. Je kunt een schadevrijverklaring via ons aanvraagformulier aanvragen. Je nieuwe verzekeraar zal vragen om de meldcode van jouw auto. Dit zijn de laatste 4 cijfers van het chassisnummer. Dit nummer vind je vaak op je voorruit. Vraag aanvraagformulier direct je nieuwe CUPRA verzekering aan.
  • Rekeningen voor de wegenbelasting komen voortaan automatisch bij je terecht. Je betaalt deze vanaf dan dus zelf.
  • Het regelen van reparaties, onderhoud, APK en pechhulp doe je voortaan zelf. Hiervoor kun je gewoon terecht bij jouw huidige CUPRA dealer.
  • Wanneer je winterbanden hebt en deze wilt overnemen, dan is de prijs hiervan opgenomen in het door jouw ondertekende overnamevoorstel. Met de getekende overnamebrief kun je binnen twee weken na de overnamedatum langs bij jouw dealer om het paar banden (winter of zomer) dat op dat moment gestald staat, op te halen. Rijd je op dit moment op winterbanden maar wil je deze niet overnemen? Maak dan voor de overnamedatum een afspraak met jouw dealer om de winterbanden om te wisselen voor jouw zomerbanden.

De definitieve overname

Je ontvangt een e-mail met alle informatie over de definitieve overname zodra wij de betaling hebben ontvangen en de overnamedatum is gepasseerd. In deze e-mail staan de tenaamstellingscodes en/of het eventuele overschrijvingsbewijs van jouw CUPRA.  

Wil je meer weten over wat er gebeurt aan het einde van jouw CUPRA Private Leasecontract? Lees dan verder over jouw verschillende opties, wat er gebeurt bij het eventueel inleveren van de auto en hoe de eindfacturatie werkt.

 

Vraag overnamevoorstel aan