Cupra Financial Services

Optimaal rijcomfort

Optimaal rijcomfort: daar ben je elke dag van verzekerd indien jouw leaseauto altijd de benodigde professionele aandacht krijgt. CUPRA Financial Services maakt het je het hele jaar door makkelijk. 

Afspraak maken

Maak voor reparaties en onderhoud (zowel periodiek als ongepland) aan jouw leaseauto altijd een afspraak bij een officieel erkende autodealer van CUPRA.

 

Onderhoudsinstructies

Alle reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan jouw leaseauto dienen uitgevoerd te worden volgens het meegeleverde instructie- en onderhoudsboekje van de leverancier.
 

Facturatie & declaratie

Meld aan de autodealer dat je een CUPRA Financial Services leaseauto rijdt; de factuur voor uitgevoerde werkzaamheden wordt dan naar ons opgestuurd.

Heb je zelf kosten moeten maken voor reparaties of onderhoud? Declareer eenvoudig bij CUPRA Financial Services het door jouw voorgeschoten bedrag via ons formulier Onderhoudsdeclaratie.

Vervangend vervoer 

Private lease

Ná  24 uur heb je recht op vervangend vervoer. Is het onderhoud of de reparatie binnen 24 uur voltooid en kies je toch voor een vervangende auto, dan zijn de kosten voor eigen rekening. Duurt het onderhoud of de reparatie langer dan 24 uur? Dan wordt het vervangend vervoer door ons betaald. Let op: je hebt alleen recht op vervangend vervoer zolang jouw private-leaseauto niet beschikbaar is omdat de dealer nog niet klaar is met de reparatie of het onderhoud.

 

Sleutel kapot

Is jouw autosleutel kapot (of vermist) dan kan jouw CUPRA dealer je weer op weg helpen. De kosten verbonden aan een reparatie of vervanging zijn voor jouw eigen rekening. Deze kosten verschillen per automodel en/of uitvoering. Je CUPRA dealer kan hier meer over vertellen.

De juiste autobanden dragen bij aan je veiligheid, rijcomfort én besparing op brandstof.

Hoe zit het met zomer- en winterbanden en wanneer zijn winterbanden verplicht in het buitenland? Wij hebben de belangrijkste zaken vanuit de Europese wetgeving omtrent winterbanden voor je op een rijtje gezet. Hieronder lees je meer informatie omtrent winter- en zomerbanden.

Heb je bij het afsluiten van jouw contract winterbanden aangevinkt? Dan laten wij je weten wanneer jouw banden klaar staan voor een wissel.

1. Neem bij een melding contact op met jouw CUPRA dealer

2. De CUPRA dealer maakt een afspraak met je

3. Breng jouw auto op de afgesproken datum naar de CUPRA dealer

4. De CUPRA dealer informeert je wanneer jouw auto weer klaar is

Zomerbanden

Bij een temperatuur boven de 7°C zijn zomerbanden het meest efficiënt. Zomerbanden kun je laten vervangen als het profiel minder bedraagt dan 2 mm.
 

Winterbanden

Vanaf 7°C en kouder presteren winterbanden aantoonbaar beter dan zomerbanden. Is ons speciale Winterbanden-programma specifiek opgenomen in jouw leasecontract en wil je winterbanden op je auto? Maak dan zelf een afspraak voor het monteren of wisselen van je winterbanden.

Tijdens de bandenwisselperiode is het erg druk bij de CUPRA Service Partner. We raden je aan om op tijd een afspraak te maken en ook om op tijd aanwezig te zijn bij je afspraak. Indien je te laat komt kan het voorkomen dat je een nieuwe afspraak moet maken, dit in verband met de strakke planning in de werkplaatsen.
 

Eerste aanschaf winterbanden

Als in jouw contract winterbanden zijn opgenomen, dan kun je de winterbanden laten monteren bij de CUPRA Service Partner. 

Kapotte of lekke band
Doorbelasting i.v.m. niet reparabele band

Uit ervaring weten we dat het rijden met een te lage of te hoge bandenspanning vaak leidt tot vroegtijdige vervanging van de banden. Voortijdige vervanging van de banden is niet gedekt en we gaan altijd uit van normale bandslijtage. Een kapot gereden band wordt gezien als een niet verhaalbare schade. Een niet verhaalbare schade lijdt veelal tot een doorbelasting van het eigen risico. Het niet versleten deel van de kapot gereden band (restprofiel) wordt als eigen risico aan jou doorbelast. In het leasecontract zijn voortijdige vervangingen van banden niet gedekt. Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact op met onze BerijdersDesk: (033) 454 92 40.

Heb je nog vragen rondom autobanden of wens je meer informatie? Neem dan gerust contact op met onze BerijdersDesk via (033) 454 92 40.