Cupra Financial Services
Leaseauto inleveren
aan het einde van private-leasecontract

Einde van je private-leasecontract

Aan het einde van je private-leasecontract lever je je auto weer bij ons in. Rij je liever verder in je vertrouwde auto door hem over te kopen? Ook dat is mogelijk, lees er hier meer over.

Inspectie op gebruikssporen en schade

Macadam stelt de feitelijke situatie van jouw CUPRA vast. Naar aanleiding van de inspectie tekenen jij en Macadam een rapport met daarin alle genoemde schades en gebruikssporen die jouw auto heeft, mocht dat zo zijn. CUPRA Financial Services zal aan de hand van dit rapport kijken of het om geaccepteerde of niet geaccepteerde schades gaat. Er zijn een aantal duidelijke richtlijnen vastgesteld waar je aan kan zien hoe deze schades worden gemeten. Bekijk hier de richtlijnen

Aanwezigheid bij de inspectie is verplicht

Om onduidelijkheden over de staat van jouw CUPRA private-leaseauto te voorkomen is het verstandig zelf aanwezig te zijn bij de inspectie. Wanneer het contract ook getekend is door een medecontractant kan deze persoon ook aanwezig zijn, mocht jij onverhoopt niet kunnen. 

Jouw CUPRA private-leaseauto inleveren: wees goed voorbereid

Hieronder leggen we in 8 stappen uit hoe je je private-leaseauto kunt inleveren wanneer je private-leasecontract afloopt:

  1. Plan een afspraak in met Macadam voor inspectie via onderstaand formulier.
  2. Zorg dat je CUPRA schoon en opgeruimd is.
  3. Pak je kentekenkaart, onderhoudsboekje, APK rapport en instructieboekje erbij.
  4. Zorg ervoor dat alle opties en accessoires aanwezig zijn in je CUPRA.
  5. Zorg dat alle sleutels, eventuele afstandsbedieningen en reservesleutels aanwezig zijn.
  6. Zorg dat losse navigatiesystemen, schermen etc aanwezig zijn.
  7. Zorg dat de gevarendriehoek, lampenset en eventuele veiligheidshesjes aanwezig zijn.
  8. Zorg ervoor dat hoedenplank, trekhaak, reservewiel en bandenreparatieset aanwezig zijn.

Inleveren op winterbanden of zomerbanden

Valt het inleveren van jouw CUPRA in de periode van oktober t/m maart, dan mag je de auto inleveren op winterbanden. Valt het inleveren in de periode van april tot en met september, dan mag je de auto inleveren op zomerbanden. Is jouw private-leaseauto standaard voorzien van lichtmetalen velgen, dan dien je de auto ook met deze velgen in te leveren.

Afspraak maken voor inspectie

Om het inleverproces in gang te zetten maak je minimaal 14 dagen voor het einde van je contract een afspraak voor de inspectie. Samen met Macadam bespreek je de tijd, locatie en jouw eventuele vragen door.

Schoon

Om een goede inspectie te kunnen doen is het van belang dat de auto schoon en opgeruimd is. Een vervuilde auto kan niet goed worden geïnspecteerd en ingenomen.

Accessoires

Bij het inleveren van de auto horen de in de leaseovereenkomst opgenomen accessoires aanwezig zijn. Privé-accessoires die niet in het leaseovereenkomst zijn opgenomen, mag je verwijderen, mits dit niet leidt tot waardevermindering van of schade aan de auto. Eventuele niet verwijderde accessoires worden eigendom van de leasemaatschappij. Je ontvangt hiervoor geen vergoeding.